Yaşlanma etkilerini gideren teknikler

Yaşlanma etkilerini gideren teknikler

Yaşlanma etkilerini gideren uygulamalar

Ciltte meydana gelen yaşlanma etkilerini gideren birçok uygulama var. Ameliyatsız bir şekilde yüzün gerilmesini, vücudun sıkılaşmasını sağlayan ve elastikiyet kaybını geri döndüren bu uygulamalarla yaşlanma etkileriyle savaşmak ve daha genç görünmek mümkün. Radyo dalgası ile cildi toparlayan Thermage yöntemi son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri. Ameliyat izi, yanık izi gibi daha ciddi cilt kusurlarını gideren Fraxel Lazer, kırışıklıkları 4-6 ay süreyle yok eden botoks, yüzdeki tüm kırışık alanların doldurularak yüz hatlarında gençleşme sağlayan, aynı zamanda canlılık ve parlaklık kazandıran dolgu uygulamaları, cildi hem içten hem dıştan iyileştiren gençlik kalemi ‘dermastamp’ ve kılcal damar tedavileri yılların ve koşulların etkilerini silerek yüzünüz ve vücudunuz -için adeta zamanı donduruyor.

yaslanma etkileri

THERMAGE

Bu yöntem modern estetik cerrahide şu anda uygulanan yöntemler arasında tek cilt kesisi olmadan, cildi sıkılaştıran, yüz ve vücut hatlarını yenileyen ve sağlıklı bir kolajen dokusu oluşturan uygulama ve sadece kozmetik tedavide uzmanlaşmış doktorlar tarafından uygulanabiliyor.

Thermage uygulaması, patentli bir radyo dalgası (RF) kullanıyor.

Bu radyo dalgası cildi sıkılaştırıp yumuşak bir şekilde toparlıyor, yüz ve vücut hatlarını yeniliyor. Thermage’in bir avantajı da tek seanslık bir tedavi olması, iğne ve cerrahi müdahale olmadan uygulandığı için hızlı, kolay ve iyileşme sürecini kısaltan bir tedavi. Thermage cihazı kırışıklık giderme, yüz ve vücut germe için operasyonsuz tedavi olarak FDA tarafından onaylanıyor. Uygulama sonrası hemen günlük yaşantınıza dönmeniz mümkün.

Bazı hastalarda orta derecede bir kızarıklık (güneş yanığı gibi) görülebiliyor fakat bu etki kısa süre sonra kayboluyor.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmediği takdirde tedaviden sonra hiçbir özel bakım veya uygulama gerektirmiyor. Thermage seansının ardından, cildinizin daha gergin, yumuşak ve daha genç göründüğünü fark edebilirsiniz. Seanslar 1.5-2 saat sürüyor.

FRAXEL LAZER

Fraxel Lazer, yumuşak dokuyu sıkılaştırmak, cildi yenilemek, göz çevresi kırışıklıklarını düzeltmek, yaşlanmaya bağlı lekeleri, hamilelik lekelerini, güneş lekelerini, ciltteki renk değişikliklerini gidermek, boyun, dekolte, elleri yenileme ve gençleştirme için kullanılıyor. Bu uygulama, yaşlanmış ve tahrip olmuş ciltlerde dermişe uyarı yaparak, dermişin doğal olarak ürettiği kolajeni ve hücreleri tetikliyor. Cildimizde mikrotermal tedavi bölgeleri olarak bilinen, binlerce küçük ama derin tedavi kolonları üretiyor. Bu tedavi, eski epidermal pigment hücrelerini yok ediyor. Ayrıca dermişe derinlemesine nüfuz ediyor. Klinik incelemeler, etkili bir tedavi kürü için yaklaşık 2-4 haftalık aralıklarla, ortalama 3-5 seans öneriyor. Gözle görülür gelişmeler ise 2-3 ayda belirginleşiyor.

Yaşlanma etkilerini gideren teknikler

BOTOKS

Kırışıklıkları gizleyen, yenilerinin oluşumunu geciktiren, yorgun ifadelere canlılık kazandıran botoks, sanılanın aksine sadece kırışıklıkları olan insanlar için değil. ‘Önleyici botoks’ adı verilen uygulama ile enjekte edilen kozmetik ilaçlar kırışıklıkları ortaya çıkmadan durduruyor. Bazı genç yetişkinlerde 30 yaş civarında, ilk kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar. Botoks kırışıklıklara neden olan kasları dondurduğu için hastalar, hayatlarının erken dönemlerinde botoks yaptırarak, göz çevresi, ağız çevresi ve alındaki ince çizgilerin ortaya çıkmasını geciktirebilir.

Tedaviye başvuran hasta tedaviden 10 gün sonra sonuçları görmeye başlıyor. Sonraki 4-6 ay boyunca yeni bir enjeksiyona ihtiyacı olmuyor, bu süre zarfında etkilenmiş olan yüz kasları yeniden hareket kabiliyeti kazanıyor.

DERMASTAMP

Cildimizi vitamin iğneleri, hyalüronik asitlerle içeriden, peeling’le, roller gibi uygulamalarla dışarıdan yenilemeye, güçlendirmeye çalışırız. ‘Gençlik Kalemi Dermastamp’ ise cildi hem içten hem dıştan aynı anda yeniliyor. Bu mikrodermabrazyon ve mezoterapi sentezi bir uygulama. Dermastamp cihazı üzerinde bulunan altı çelik iğnecikten ve cildin ihtiyacı olan antiaging ürünü depolamaya yarayan bir hazneden oluşuyor. Kalem ucuna benzeyen Dermastamp cihazında boyu 0.5-2.5 mm arasında değişen iğneler var, iğne boyları kişinin ihtiyacına göre seçiliyor.

Bu iğnelerle dermabrazyon etkisi için cilde saniyede 50 ile 150 arasında vuruş yapılıyor. Vuruş sayısı da yine cildin ihtiyacına göre belirleniyor. Nem sağlayan, leke karşıtı ya da antiaging ürünler Gençlik Kalemi’nin ürün haznesine konuyor ve aynı anda cilde verilerek etkisi arttırılıyor. Mikro iğneleme yönteminin cildin görünen yüzünü uyararak yenilemeyi hedefleyen yöntemlerden farkı; cildi içeriden destekleyen mezoterapi uygulamalarının etkisini de aynı anda sunabilmesi, iğne boyu ve vuruş sayısından sonra, cilde verilecek ürünler de kişinin ihtiyacına göre bir kokteyl oluşturularak kullanılıyor. Gençlik Kalemi’nin bir başka farkı ise nano teknoloji ile üretilmiş, leke giderme, kırışıklıkları hafifletme, mor halkaları ve ödemleri azaltma gibi özellikteki ürünlerle uygulamanın güçlendirilmesi. Dışarıdan verilen vitamin, hyalüronik asitlerle cildin güçlenmesi ve cilt bariyerinin kuvvetli oluşundan ötürü sınırlı bir başarı sağlıyor. Gençlik Kalemi ile açılan küçük kanallardan derinin alt tabakalarına kadar ulaşan büyüme faktörleri, bitkisel kök hücre ekstreleri, vitamin ve serumlar Dermastamp’in başarısını ve sonuçların kalıcılığını arttırıyor.

botoks

MİKRO İĞNECİKLERLE PLAZMA (PRP)

PRP’yi trombositler yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması olarak tanımlayabiliriz. Bu uygulamada kişinin kendi vücudundan steril ve kapalı bir kit yardımıyla küçük miktarda kan alınıyor. Ardından alınan kan özel bir tüpe konularak santrifüj işlemine tabi tutuluyor, kan bileşenlerine ayrıştırılıyor. Elde edilen az miktardaki, trombositler yönünden zenginleştirilmiş plazma (PRP) yine aynı kişiye enjekte ediliyor. PRP tedavisinin kişinin kendi kanından elde edilerek uygulanması alerjik yan etkileri en aza indiriyor. Enjeksiyona bağlı kısa sürede iyileşen küçük kanama odaklarının oluşumunun ötesinde bir yan etkisi ya da komplikasyonu yok. Ancak bu kanama odakları da enjeksiyonun iyileştirici içeriği nedeniyle diğer pek çok uygulamada ortaya çıkabilecek kızarıklık ve morluktan daha hızlı iyileşiyor. Hemodinamik dengesizlikleri, akut kronik enfeksiyonu olanlarda, kronik karaciğer patolojisi olanlarda kullanılamıyor.

Bu uygulama yeni kolajen oluşumunu hızlandırarak deriyi en doğal biçimde yeniden canlandırıyor, gençleştiriyor ve deriye esnekliğini ve parlaklığını yeniden kazandırıyor. 40 yaş sonrası kırışıklık, sarkma, cildin canlılığını yitirmesi, volumetrik doldurma, akne izi, leke, çatlak gibi şikayetleri gidermede, saç tedavilerinde, yara iyileşmesi üzerinde PRP yöntemi, diğer yöntemlerle birlikte veya tek başına denenebiliyor.

CİLT TİPİNE GÖRE MASKELER

cilt yenileme

Kuru ciltler için

Cildiniz kuruysa bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Sonra, önce ılık, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Yumurta sarısı cildi besler, süt nemlendirip sıkılaştırır. Kırışıklıklar için de soyulmuş bir elmayı ve üç kaşık kaymağı mikserle birkaç dakika çırpın. Karışımı cildinize yayıp temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. 10 dakika sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu cildinizi nemlendirir, elastikiyet verir, kırışıkları gizler.

Yağlı ciltler için

Yağlı ciltler için sıkılaştırıcı yüz maskesi isteyenler de 1 çorba kaşığı bal, 1 yumurta beyazı, 1 çay kaşığı gliserin ve 30 gram un ile harikalar yaratabilir. Küçük bir kapta bal, yumurta beyazı ve gliserini karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar un ekleyin. Maskeyi yüz ve boğazınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip ılık suyla durulayın.

DERMATOLOJİ UZMANI DR. ÖMÜR TEKELİ




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir