Piyasada Öne Çıkan Ekmek Yapma Makineleri

Piyasada Öne Çıkan Ekmek Yapma Makineleri

EKMEĞİN olmazsa olmazı maya. Mayasız ekmek olmaz diyebiliriz. Mayanın tüm inceliklerini editör köşemizde okuyabilirsiniz. İzole hayatlarımızda birçok yeni alışkanlık edindik. Mutfakta marifet göstermek, özelikle de ekmek mayalayıp yapmak yeni normalin en gözde hobilerinden oldu. Yakında ekşi mayalı ev ekmeği yapma yarışmaları düzenlenirse hiç şaşırmayacağız. Fırınlar ve marketler açık olmasına rağmen insanlar evde ekmek yapma konusunda çok hevesli. Sabah beşte kalkıp ekmeğini kendisi yapan büyükannelerimiz kadar olamasak da modern dönemin sunduğu imkanlarla biz de mis gibi ekmekler yapabiliyoruz artık. Bilim insanları ekmeğin mayalanması sırasında sinir sistemini uyarıcı nörotransmitter özellik gösteren ve mutluluk veren melatonin hormonunun salgılandığını ortaya koymuştu. Belki de evde mayalanan ekmeğin bağımlılık yapmasının nedeni budur.

Son iki ayda e-ticaret sitelerinin en çok sattığı ürünler arasında ekmek yapma makineleri ön sıralarda yer alıyor. Hem hijyenik olması, hem içerisindeki malzemeyi kontrol edebilme imkanı tanımasından dolayı bu makineler mutfağımızın gözdesi olmaya başladı.

Peki, ekmek yapma makinesi satın alırken nelere dikkat etmeli? Birbirinden farklı özelliklere sahip olan ekmek yapma makineleri program sayısına, alabileceği hamur hacmine, malzemesine göre birbirinden farklılaşıyor. Ekmek yapma makinelerinde beyaz unlu, buğday unlu, çavdarlı gibi çeşitleri kullanarak farklı ekmekleri yapmak mümkün. Farklı sertlikte ya da yumuşaklıkta ekmekler yapabilmek için program sayısı fazla olan ekmek yapma makinesi modellerini seçmek daha yerinde olacaktır. Ekmek makinesi alırken, öncelikle kaç kişiye ne kadar ekmek yapılacağı hesap edilmeli. Ekmek makineleri genellikle 500 gramlık 750 gramlık ya da 1000 gramlık olarak satılıyor. Ev halkına yetecek ölçü belirlenmeli ve seçim ona göre yapılmalı. İş yoğunluğunuza göre makinenin zaman ayarlayıcısı olup olmadığı da önemli bir detay. Mutfakta makineyi nereye koyacağınız da önemli. Küçük bir mutfağınız varsa küçük boy makineler sizin için daha uygun olacaktır. Kontrol edilmesi gereken bir başka özellik ise, ekmek yapma makinesinin hamur yoğurma özelliğinin olup olmadığı ve yoğurt, sütlaç, pilav, reçel, pizza gibi başka gıdalar için de kullanılıp kullanılamayacağı. Ek fonksiyonlar hayatınızı daha da kolaylaştıracak ve belki market bağımlılığınızı azaltarak, daha sağlıklı beslenme imkanınızı artıracaktır. İşte, size tercih edebileceğiniz 7 seçenek…

20 PROGRAMI VAR
Tefal Pain&Delices

Tefal Pain Delices

Tefal’in bu modeli ekmek yapma özelliğinin yanı sıra pizza hamuru, makarna, yulaf lapası ve tahıl gevrekleri yapabilme özelliklerine de sahip. Toplamda 20 programı bulunan bu ekmek yapma makinesi ile aynı zamanda yoğurt, süzme peynir de yapabiliyorsunuz. Tam bir mutfak asistanı. 500 gr’dan 1 kg’a kadar hacme sahip. Çıkarılabilir ekmek yapma haznesine sahip olması da kolay temizleme açısından bir avantaj.

GLUTENSİZ EKMEK İÇİN İDEAL
Arçelik K2720

Arcelik K2720

Ekmeğin kabuk rengini bile seçmeye olanak tanıyan toplam 12 programa sahip bu makine, 900 gr hacme sahip. Sıcak tutma özelliğinin yanı sıra baget yapma, glutensiz ekmek yapma, kek yapma, reçel yapma, sütlaç yapma özellikleri de var.

3 FARKLI PİŞİRME ÖZELLİĞİ VAR
Beko BKK 2505

Beko BKK 2505

700 gramlık ekmek yapabilme kapasitesine sahip. Tek hazneli bir ürün ve pişirme takibi yapılabilmesi için bir cam penceresi bulunuyor. 12 . ‘farklı program ve 3 farklı pişirme özelliğine sahip cihaz, 60 dakika sıcak tutma ayarıyla da öne çıkıyor.

MARMELAT BİLE YAPIYOR
Fakir Pane Deluxe

Fakir Pane

Toplamda 10 programı var. Yanmaz, yapışmaz pişirme kabına sahip olan bu modelin yoğurma ve karıştırma aparatı da bulunuyor. Zamanlayıcı özelliği sayesinde ekmeğinizi istediğiniz zamanda pişirmeye başlayabiliyorsunuz. Kek ve marmelat yapmanıza da imkan veriyor.

HAMUR DA YOĞURUYOR
Sinbo SBM 4705

Sinbo SBM 4705

Sinbo’nun en önemli özelliği yaygın bir teknik servis ağına sahip olması. Cihazın 900 gram ekmek yapabilme kapasitesi var. 12 programı bulunuyor. Ekmeğin yanı sıra hamur yoğrulabiliyor, pilav, çorba ve kek yapılabiliyor.

1.5 SAAT SICAK TUTUYOR
Arzum AR2017

Arzum AR2017

13 programlı olan bu makine, alüminyum alaşımlı yapışmaz ekmek haznesine sahip. Hamur karıştırma kolunu kolayca çıkarabileceğiniz çıkarma kancası da var. Ekmeği yaptıktan sonra bir buçuk saat sıcak tutabiliyor.

SESLİ UYARI SİSTEMİNE SAHİP
Moulinex OW200 Home Bread

Moulinex Home Bread

Cihaz, malzeme eklemesi yapılabilmesi için gerekli olan sesli uyarı sistemiyle öne çıkıyor. 12 adet programlama özelliği var. Küçük olduğu için mutfakta az yer kaplıyor. Pizza hamuru, reçel yapma gibi özellikleri de bulunuyor.

Ürün Dirier




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir