Ölçülü ve Orantılı Kaşlar

Ölçülü ve Orantılı Kaşlar

Tek tip, kalın kaşlar görmekten sıkıldınız mı? Bunun sebebi kaş konturunun popüler olması ve kişinin yüzüne uygunluğuna bakmadan herkese yapılması. Estetik uzmanları bu uygulamanın kesinlikle kişiye özel olması gerektiğinin ve yüze yakışanı bulmanın en önemli kriter olduğunun altını çiziyor.

Kaşların şekli tüm yüz görünümü üzerinde önemli bir etkiye sahip ve yüze bakıldığında en çok dikkat çeken bölgeler arasında.

Uzman Estetisyen Özlem Çevik, bu nedenle doğru kaş şekli ve bakımlı kaşların görünüşümüze büyük etki sağladığını belirtiyor. Çevik’ten kaşların şekilli, sağlıklı ve gür görünmesi için neler yapılmalı, iş yaşamında doğru ifade için kaşlara nasıl dikkat edilmeli, kaşların iletişimdeki yeri ya da yanlış kozmetik kullanımı, bilinçsiz kaş alımı gibi sebeplerden yıpranan ve dökülen kaşlar için neler yapılması gerektiğini öğrendik.

kaş modelleri

KAŞLARIN SAĞLIKLI VE GÜR OLABİLMESİ İÇİN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Öncelikle, yapılan müdahaleler ile kişinin kendi kaşının formunun dışında yaratılan kaş modeli bazen doğal bazen de çok yapay bir görünüm ortaya çıkarabiliyor. Her gür ve kalın kaş sağlıklı veya doğru model demek değil. Yapısal olarak kişinin çok ince ya da çok gür kaşları olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, kaşlarda yapılan alımlarda doğru şekli belirleyip doğal formun korunması. Yanlış alımlar sonucu bozulan kaşın yeniden eski haline gelmesi ise uzun bir süreç. Seyrelen, incelen, yanlış uygulamalar sonucu dökülen kaşlara bu evrede düzenli bakımlar öneriyoruz.

YUNUS KAŞ ALIMI NASIL OLUYOR? KİŞİ KAŞLARINI KENDİ ALIYORSA NELERE DİKKAT ETMELİ?

Kadınların kaş şekillendirme problemi bitmez çünkü bir yandan doğru formu yakalamak, bir yandan trend olan modeli yapmak oldukça zor. Zaten kişinin kendi kaşını alması da kolay değil. Kendisi de başkası da alsa, ilk önce kaş kalemleri yardımıyla kaşa verilmek istenilen model belirlenip, dışta kalan fazla tüyler alınabilir.

KAŞLARDA DOĞRU ŞEKLE NASIL KARAR VERİLİYOR?

Kaşlara şekil vermenin bir matematiği var tabii ki. Yüze yakışanı belirlemek en önemlisi. Bunda da yüzün şekli ve gözlerin yapısı yol gösterici oluyor. Kaşı ölçülü ve orantılı şekillendirmek için belirlenmiş ölçülere uygun alım yapmak ve şekillendirmek gerekiyor.

BU İŞLEMİ YAPTIRIRKEN HİJYENİK KOŞULLAR VE BENZERİ KONULARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

En önemli unsur uygulamayı yaptırdığınız ortam. Evet, bugün kaş çizebilen, kaş alabilen herkes işlem yapıyor. Aslında sterilizasyon çok önemli, yapan kişinin en azından temel dermatoloji eğitimi olmalı. Uygulamanın kuaför ya da makyaj salonlarında yaptırılmasını doğru bulmuyorum.

Bu işi uzun yıllardır yapan biri olarak birçok örnekle karşılaşıyorum. Örneğin; mikropigmentasyon diye dövme boyalarını ya da aynı iğneyi pek çok kişiye kullananlar, iğneyi eline verip “Sakla, bir sonraki uygulamada getir” diyenler, derinin enfeksiyon kapmasına sebep olanlar var. “Beni dinlemedi, sarışınım ama koyu kahve boya kullandı, geçer mi?” diye soranlar, “Lütfen bunu silin” diye klinik klinik dolaşanlar da bulunuyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Yaptırdığınız yer ve uygulamayı yapan kişinin eğitimi ile kullanılan malzemeler, dikkat edilmesi gereken cn önemli unsurlar.

YAPTIRDIKTAN SONRA NE KADAR ZAMANDA YENİLEMELİ?

Mikropigmentasyonun kalıcılığı iki yıl. Yılda bir defa da bakım yaptırılmasını öneriyoruz.

KAŞLARIN DAHA GÜR OLABİLMESİ İÇİN EVDE YAPILABİLECEK MASKE VEYA BAKIMLAR VAR MI? HANGİ İÇERİKLİ ÜRÜNLERİ KULLANMAK GEREKİYOR?

Bu tamamen yapısal. Kıl kökü olmayan ya da daha önce çıkmamış bir yerden kıl çıkmaz. Doğal olarak ince bir kaşın yapısı, olduğundan daha kalın olmaz ama mevcut şekil korunabilir, ince tüyler güçlendirilebilir. Bunun için de yağlar veya mezoterapi vitamin enjeksiyonları klinik ortamlarda yaptırılabiliyor.

Deran Çetinsaraç




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir