Dişlerimizin beyazlığını korumak

Dişlerimizin beyazlığını korumak

Bembeyaz dişleriyle mükemmel bir gülüşe sahip olmayı kim istemez ki? Etkileyici bir gülüşün temelinde beyaz dişlerin yattığını hepimiz biliyoruz. Peki, dişlerimizin beyazlığını korumak için ne kadar dikkat ediyoruz?

Bonding yöntemi ile neler hedefleniyor?

Gülüş tasarımında ikinci adım, Bonding yöntemi olabilir. Kişilerin kendilerine daha güzel ve özgüvenli bir gülümseme armağan etmelerine imkan veren Bonding yöntemi, tüm yaş gruplarına rahatlıkla uygulanabiliyor. Bonding yönteminde kullanılan malzemeler, dişin dış yüzeyine tutturularak, dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları gideriliyor. Bu yöntem sayesinde, kırılmış veya başka şekilde hasar almış dişler onarılarak, dişler arası boşluklar kapatılıyor ve diş boylarını istenilen düzeye getirmeyi mümkün kılıyor. Bonding yöntemi, lazer ile yapılan bir işlem ve 15 dakika-l saat aralığında tamamlanabilir.

dis sagligi

Seans aralığı tamamen kişinin diş yapısı ve durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Uygulanan bu tedavide genellikle tek seans yeterli oluyor ve dayanıklılık süresi ortalama beş yıl olarak biliniyor. Diş etlerinizdeki ve dişlerinizdeki pürüzler düzeltildikten sonra, bembeyaz dişlere ve hayalinizdeki gülüşe sahip olacağınız son aşamaya geçiyorsunuz. Bu işlemle dişlerdeki renk bozuklukları gideriliyor ve bu aşamaya kadar yapılan uygulamaların daha belirgin olarak öne çıkması sağlanıyor.

Yıllar içinde dişlerimiz, yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle sararmaya ve lekelenmeye başlıyor. Dişlerdeki bu renk değişimi özellikle kahve, alkol ve sigara kullanımıyla daha da kötü bir hal alıyor. Beyazlığından eser kalmamış, lekelenmiş dişlerle gülümsemek istemeyiz. Diş hekimliğindeki estetik uygulamalar sayesinde bembeyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmanın mümkün olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

DİŞ HEKİMİ SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Güzel bir gülüşün temeli dişlerdir.

Dolayısıyla diş hekimi, dişinizin şekli, anatomik yapısı ve özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmalı.

Size uygulanacak her tedavi ve işlemin doğru ilerleyebilmesi için dişinizi iyi tanıması gerekiyor. Bu yüzden, gülüş tasarımı aslmda hekimliğin sanada buluştuğu en titiz alanlardan biri. Diş estetiği için seçtiğiniz hekim, konusunda uzman ve aynı zamanda sanatçı hassasiyetinde olmalı. Doğru hekim seçimi yaptıktan sonra size en yakışan gülüşe sahip olabilirsiniz.

DİŞ ESTETİĞİNDE SON ZAMANLARDA HANGİ YÖNTEMLER ÖNE ÇIKIYOR?

Mükemmel bir gülümseme dendiğinde beyaz ve şekli muntazam dişler akla geliyor. Ama bunun kadar önemli olan bir nokta daha var; diş etleriniz. Gülümsemenizin kusursuz olmasının ilk adımı, diş etlerinizin dişinizle uyumlu olmasıdır.

Bu yüzden diş estetiğinin tamamlayıcısı olarak pembe estetik adını verdiğimiz diş eti esteği uygulanabilir. Gereğinden fazla görünen diş ederiniz ya da asimetrik diş eti seviyeniz varsa, pembe estetik ile bu şikayetinizden kurtulabilirsiniz. İlerleyen adımlarda estetik diş hekimliği uygulamalarından biri olan gingivoplasti yardımıyla dişlerden daha baskın öne çıkan diş etleri ya da asimetrik diş eti görünümlerinizi düzeltebilirsiniz.

DİŞ BEYAZLATMA UYGULAMALARI NASIL YAPILIYOR?

İki tip beyazlatma yöntemi var. Bunlardan biri hastanın kendi başma uygulayabileceği home bleeching “ev tipi beyazlatma”.

Diğeri ise klinik içerisinde uygulanan ofis bleeching “ofis tipi beyazlatma”. Diş beyazlatma işleminde lazer kullanılarak başarılı sonuçlar elde ediliyor. Bu işlemde öncelikle dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesi amacıyla, dişlere özel bir jel uygulanıyor. Bu maddelere, yaklaşık 45 dakika boyunca lazer ışığı tutularak beyazlama işlemi gerçekleştiriliyor. Beyazlatma oranı, kişinin diş rengine ve yapısına göre diş hekimi tarafından belirleniyor. Kişiye özel olan gülüşün, diş beyazlatması da kişiye özel olarak yapılıyor. Son dokunuşla bembeyaz dişlere sahip olan kişi estetik açıdan kendini çok daha iyi hissediyor ve mutlulukla gülümser hale geliyor.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir