Banyolardaki fotoselli ürünlere talep çok arttı

Banyolardaki fotoselli ürünlere talep çok arttı

DAHA birkaç ay öncesine kadar, eğer fazla titiz değilsek, yabancı bir mekana girerken kapı kollarını tutmaktan, otobüslerde koltuklara değmekten, restorana gittiğimizde herhangi bir nesneyle temas etmekten kaçınmazdık. Ne var ki, korona salgını ile birlikte artık neredeyse evimizde bile kapı kollarını tutarken çekinir hale geldik. Bu nedenle temas etmeden işimizi görmeye yarayan teknolojileri barındıran her tür cihaz ve nesne popülerleşti. Kısacası, te-massız teknolojiler gözbebeğimiz oldu. Bu teknolojiler, genel kamusal alanlarda yaygın olarak kullanıyordu; bir süredir banyolarımıza da girmiş durumda. Banyolardaki yeni nesil ürünler, hem hayatı kolaylaştırıyor hem de geçirilen vakti daha konforlu hale getiriyor.

Akıllı ayna, duş başlıkları ve klozetler, fotosel teknolojiye sahip ürünler giderek daha sık karşımıza çıkıyor. Hijyen kurallarının ön planda tutulduğu şu günlerde özellikle banyo ürünlerinde kullanılan teknolojiler de değişti. Firmalar, banyolara özel olarak geliştirilen temassız ürünlerin giderek daha çok tercih edileceğini söylüyor.

DOKUNMATİK DÖNEM

E.C.A. ve Serel markaları olarak, yaklaşık 10 yıldır Ar-Ge çalışmalarına devam eden Elmor firması, hijyen ve teknolojiyi bir arada sunan ürünleriyle iddialı. “Son yıllarda teknolojik açıdan gelişmiş ürünler ön plana çıktı” diyen Elmor Genel Müdürü Enver Öz, hijyenik ürünler konsepti ile çalışmalarına devam ettiklerinin altını çiziyor. Firma, “Hygiene Plus” olarak isimlendirdiği kaplama teknolojisini, 2015’te Serel markası ile satışa sunmuş. “Bu kaplama teknolojisini armatür yüzeylerimiz için de geliştirerek, 2016’da bazı E.C.A. serilerinde de uygulamaya başladık” diyen öz, armatür yüzeylerde nano teknolojiyi kullanan tek marka olduklarını iddia ediyor.

Pandemi sürecinde fotoselli batarya sistemleri, yani dokunmatik el yıkama ürünlerine talep arttı. Yüzey temasını sıfırlayan fotoselli bataryalarda yerli üretimi ilk gerçekleştiren firma olduğuklarını söyleyen öz, Elmor ürünlerinde garanti süresinin beş yıl oldğunu vunguluyor. Öz, “Sensör teknolojisiyle çalışan, kendi kendini yıkayabilen lavabolar ve fotoselli gömme rezervuarlar gibi ürünlere de talep giderek artıyor, Banyolarımızın kahramanları olan armatürler, lavabolar ve klozetler nano teknoloji veya gümüş iyon teknolojisiyle yenilendi. Ürünlerimiz 360 derece su sıçratmadan yıkama sağlayan sistemlerle güncellendi. Eksiksiz hijyen sağlıyoruz” diyor.

FOTOSEL TEKNOLOJİLER REVAÇTA

Banyo ve benzeri yerlerde teknolojiyi kullanan firmalardan biri de Geberit. Dijital teknolojilerin entegre edildiği banyo ekipmanlarının ve tasarımları sayesinde banyoların artık daha akıllı, hijyenik, konforlu ve kullanışlı olduğunu söyleyen Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, yeni nesil banyoların giderek ön plana çıktığını belirtiyor. Teknolojinin sağlamış olduğu yeniliklerle klozetlerden kumanda kapaklarına kadar her şey sensörlerle buluşmuş durumda. Dışarıdan fiziki müdahale olmadan kızıl ötesi ışınlarla hijyen sağlayan ve kullanım kolaylığı sunan bu ürünler, markaların Ar-Ge çalışmalarını ne düzeye geldiğini de gösteren örnekler olarak piyasada yer alıyor. Algıer, Geberit’in her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünü ürün geliştirme, iyileştirme ve teknolojileri için kullandığı bilgisini veriyor. “Uzun yıllardır fotosel teknolojileriyle genel mekanları hijyenik hale getirerek, su kullanımında tasarruf sağlıyor ve ekolojik duyarlılığının korunması çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Algıer, pandemi sürecinde banyolarda nelere talebin artığını şu sözlerle anlatıyor:

“Londra merkezli Behling tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan Piave ve Brenta bataryalarımız, açma ve kapama esnasında ürünün herhangi bir yerine dokunma gerektirmediği için el yıkamayı hijyenik hale getiriyor. Sürece katkı sağlamak ilkesiyle yeni normal hazırlıkları dahilinde renovasyon yapan işletmelere yönelik fotoselli batarya sistemlerimiz özelinde bir kampanya geliştirdik. Genel mekanlarda olduğu gibi kişisel banyolarda da temassız ürünler kullanılacak. Bu ürünlerin kullanımı önümüzdeki yıllarda artış gösterecek.”

KURUTAN AKILLI KLOZETLER

Giderek akıllanan banyolarda kullanılan akıllı klozet modellerinin sayısı da artıyor, ilk olarak Japon şirketlerin geliştirdiği akıllı klozetler, artık yerli ve yabancı pek çok şirket tarafından üretiliyor. Sensör teknolojisiyle donatılan yeni nesil klozetlerin yanına yaklaştığınızda elinizi sürmeden kapağı otomatik olarak açılıyor. Oturak ve taharet musluğundan akan suyun sıcaklığı ortama göre ayarlanıyor. Bazı modeller akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Bazılarının yanında ise özel bir kumanda veriliyor. Bu ürünlerin en çok dikkat çeken özelliklerinin başında ise kurutma özelliği geliyor. Kumandalar aracılığıyla sıcaklığı ayarlanabilen hava sayesinde kurutma işlemi yapılabiliyor.

Hem duş başlığı, hem telefon

Penta’nın geliştirdiği ”IQ160″ adlı akıllı duş başlığı, bluetooth bağlantı özelliğine sahip. Akıllı telefonlara kablosuz olarak bağlanan model, duştayken daha konforlu zaman geçirilmesine imkan veriyor. Akıllı telefonlardaki müziğin hoparlörden duyulmasını sağlayan model, kaliteli bir ses deneyimi sunuyor. Üzerinde bir de mikrofon bulunan modelle telefon görüşmesi de yapılabiliyor. 11.5 saatlik konuşma süresi sunan duş başlığında 88 adet yumuşak su çıkış noktası yer alıyor.

“Sihirli Ayna”

Hafele’nin geliştirdiği yeni nesil ‘Magic Mirror’ [Sihirli Uyna] modelinde dört farklı fonksiyon mevcut. Bu fonksiyonlardan birinde ayna akıllı telefonlara bluetooth üzerinden bağlanıyor. Telefondan bir müzik çalmaya başladığınızda aynanın arkasındaki hoparlörler aktif hale geliyor ve müzik kaliteli bir şekilde dinleniyor. Ayrıca modelde, yer alan ön ışıklandırma çerçevesi sarı ve beyaz olmak üzere iki farklı renge sahip. Modelin dikkat çeken diğer özelliği de buhar önleyici ısıtma sistemine sahip olması.

AYŞEGÜL KÜÇÜKKURT ZOR




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir