Zayıflamak İçin Hamama Gitmek

Zayıflamak İçin Hamama Gitmek

Hamamda yıkanmanın sağlık açısından önemi belirtildikten sonra hamamın zayıflamak veya şişmanlamak amacıyla da kullanılabileceği hekimler tarafından belirtilmektedir. Eğer istenirse hamam bu amaçla da kullanılabilir. Ancak bunun da kuralları vardır.

Zayıflamak amacıyla hamama gidilecek olunursa aç karnına gidilmelidir. Aç olarak hamama gitmek bedeni zayıflatır ve gövdeyi kurutur. Ancak hekimler genelde aç karnına hamama gitmeyi önermezler.

Aç olarak hamama gidip yıkanan kimsenin bedeni zayıflar ancak bedenle birlikte sinirleri de zayıflar ve beyninin çalışma gücü ve hafızası bozulur. Bedenin zayıflaması aynı zamanda bedene kuruluk getirecektir, bu da hekimlerin tavsiye etmedikleri bir durumdur. Fakat zayıflamak amacıyla bu tehlike göze alınabilir.

Zayıflamak İçin Hamama Gitmek

Hamamın kurallarından ilki hamama ne aç ne tok olarak girmekti. Yemek hazmedildikten sonra girilmesi sağlık açısından iyi idi. Bu durumda zayıflamak isteyenler için bir başka alternatif de hamamda uzun süre kalmaktır. Bunun kuralları da hamamın sıcak olan yerinde daha uzun süre yani parmaklar buruşuncaya kadar kalınmasıdır. Parmaklar buruşmaya başlayıncaya kadar hamamda oturmalı, buruşma başlayınca hemen çıkılmalıdır.

Zayıflamak için bir başka yol; hamamdan çıktıktan sonra yürümektir. Hamamdan çıktıktan sonra uzun bir zaman yürümek de zayıflamak için faydalı bir yoldur.

Zayıflamak için bir başka yol ise; hamamda bedeni keseletmek ile ilgilidir. Hamamda bedeni keseletmek ve ovdurmak faydalıdır. Bedenin orta derecede ovulması, organları kuvvetlendirir. Çünkü vücuttaki fazla olan maddelerin atılmasını sağlar. Eğer yumuşak bir şekilde ovarlarsa bedeni gevşetir. Eğer sert bir şekilde uzun zaman ovarlarsa bedeni zayıflatır.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir