Kendi çabamızla kusmak
İçeriğe Ait Başlıklar
Kendi Çabamızla Arınmak
Arınmak konusunda kendi çabamızla kusmak çok önemlidir. Gıdaların hazmedilmesi sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Hazım yemekten hemen sonra gerçekleşir. Önce midede başlar, ikinci hazım karaciğerde, üçüncü hazım organlarda olur. Yani kana geçen gıda karaciğerde ve en son olarak dağıldığı organlarda hazmedilir ve kullanılır. Her bölümde hazmedilememiş bir kısım madde kalır. Sağlığın korunması için bu kalan maddelerin atılması gerekir. Bedende kalan bu maddelerin her birinin farklı bir atılma yolu vardır. Vücutta kalan ve atılması gereken her “fazlalık” hastalıklara sebep olacağından bedeni bu fazlalıklardan temizlemek gerekir. Zararlı maddeler hep bu fazlalıklardan oluşur. Her fazlalık için müshil içmek de olmaz. En iyisi az ve hafif gıdalar alarak bu fazlalıklardan kurtulmaktır. Böyle olmadığı zaman kendi çabamızla bu maddelerden kurtulmalıyız.
Eğer bir kişinin çok yemekten midesi dolu veya yiyecekten midesi bulanmış ise kusmak veya kusturmak uygundur. Elde veya ayakta ağrı varsa da kusmak gerekir. Kusmak; her organdan ağrı, sızı, yel ve balgamı çeker alır. Bir kişinin karnında buruntu (ağrı ile gelen gaz), bağırsaklarında gaz ve ağrı varsa ve kusamıyorsa lavman yapmak gerekir. Eğer lavman yaptıramıyorsa müshil içmelidir. Ancak bir kişinin bedeni çürümüş gibi acır, damarları dolu dolu görünür, rengi kızıl olur ve yüzünün kan alınacak yerleri iğne ile dürter gibi sancırsa o kişiden kan almak gerekir.
Fakat bütün bu uygulamaları yapmak için işin erbabı olmak gerekir. Her fazlalığın bedenden atılması için uygun bir zaman ve ayrı bir usul vardır. Bu konuda uyulması gereken ana prensipler vardır;
Birincisi; vücutta rahatsızlık veren fazla maddenin ne olduğunu bilerek onu atmak gerekir.
İkincisi; zararlı maddeler eksik atılırsa fayda bulmamış, fazla atılırsa bedene zarar verilmiş olur.
Üçüncüsü kan almak, lavman yapmak, kusturmak gibi kişiye göre usulleri kullanmak gerekir.
Son olarak uyulması gereken de; bedenden atılacak maddeler iyice hazma karışmadan atılmaya kalkışılmamalıdır.
Hangi maddeleri ne zaman uzaklaştırmak gerektiğine çok dikkat etmek gerekir. Bu konuda İbn-i Sina’nın öğüdü şöyledir; “Bir kişi bedenindeki hıltı pişmeden çıkarmak isterse bilsin kim tabiatına zulüm eyler, tabiat bozulur, türlü türlü ziyana uğrar”.
Vücutta kalan ve atılması gereken her “fazlalık” hastalıklara sebep olur.Bu yüzden bedeni fazlalardan temizlemek gerekir.
Kendi Çabamızla Kusmak
Kendi çabamızla kusmak; fazla yiyecekler ile midede toplanan ve hazmedilmeyen artıkların bizim tarafımızda yapılan usullerle kusturularak atılmasıdır. Doğal olarak, yiyeceklerin getirdiği kusma içgüdüsü ile kusmaktan farklıdır. Şahsın yenilen fazlalıkların atılması için kendi isteği ile yapılan kusma hareketidir. Bu kusmanın sağlıklı yaşam için pek çok faydalan olduğu söylenir. Ayrıca birçok hastalığın başlangıcında da kusmak yarar sağlar.
Kusmak mideyi temizler, iştahı yerine getirir. Çok yemek yemek, toprak yemek, kil yemek gibi arzuları giderir. Karaciğer hastalıkları, sarılık hastalığı, el ayak titremesi, tutulmalar, yüz felci, felç, deri hastalıkları, cüzzam gibi hastalıklara fayda eder. Rengi kaçmış, benzi sararmış kişilere de faydalıdır. Kusmak zamanında ve ölçülü yapılırsa kulak sağırlığına, kulak uğultusuna, ağır duymaya ve baş ağrısına faydalıdır. Ayrıca gözün görüşünü de arttırır. Kusmanın en önemli zararı ise mideyi zayıflatması, diş ve göğüs bölgesinde ağrı yapmasıdır.
Midesinin temizlenmesi ve vücutta kalan maddelerden kurtulmak için kusmak isteyip de kusamayanlar ve bu konuda zorlananlar; Uç gün boyunca her gün 30 gram susam yağı ile şarap veya sirkeyi karıştırarak içmelidir. Ayrıca her gün hamama girip vücudunu yağlamak, sulu çorba ve başka yiyeceklerden yemelidirler. Kişi böyle yaptığı takdirde üçüncü günün sonunda istediği gibi kusar ve bedenini temizler. Kusmak için havaların sıcak olduğu zamanlar veya sıcak ortamlar tercih edilmelidir. Balgamî ve soğuk mizaçlı kişiler yemekten veya spordan önce kusmalıdır. Sıcak mizaçlı kişiler ise yemekten sonra kusmalıdır.
Kusturucu İlaçlar
Bedenin sağlığı için kusmak isteyenler zararsız ve doğal birçok ilaçtan yararlanabilirler. Kusmak için zararsız ve kolay bir ilaç tarifleri şöyledir;
Dereotu tohumu ile kusturucu ilaç
Malzemeler;
- 6 gram dereotu tohumu
- 1 fincan su
- Bir kaşık bal
- Sirke
Yapılışı;
Dereotu tohumunu bir fincan su ile kaynatmak, Bunu süzüp bu süzüntü kadar sirke ve bir kaşık bal katmalıdır. Bu ilaç rahatlıkla kusturur.
Kusturucu Karışım
Malzemeler;
- 6 gram kadar turp tohumu,
- 3 gram kadar dereotu tohumu
- Yeterinde ekmek içi
- Bal
Yapılışı;
Turp tohumu ve dereotu tohumu dövülür. Buna yeterince ekmek içi karıştırılır. Bu karışıma bal ilave edilir ve yemek öncesi yenir. Yemeğin üzerine tuzlu balık yenirse kusturur.
Diğer Kusturucu Yöntemler
Diğer kusturucu yöntemler şöyledir; Buğday pişirilip içine dereotu tohumu veya turp tohumu dövülerek ilave edilir. Aynı şekilde nohut yemeği veya börülce yemeği de pişirilip dereotu tohumu veya turp tohumu dövülerek ilave edilir. Bu arada yaş ve kuru incir yenir. Kavun yemek de kusmak için uygundur.
Yemek öncesi turp yemek kusmaya yardımcı olur. Öğün arasında iki veya üç tane nergis soğanını yemek de kusmayı kolaylaştırır.
Kusacak kişi kusmadan önce diş diplerine gül yağı veya badem yağı sürmelidir. Kustuktan sonra ise 30 gram kadar elma suyuna 3 gram kadar damla sakızı katıp içmelidir ki midede kalan hıklar bağırsağa geçsin. Aynı zamanda bu su mideye de kuvvet verir.
Eğer kusan kişi soğuk mizaçlı bir kimse ise yukarıda bahsettiğimiz bu elma suyu ile damla sakızına bir gram kadar öd ağacı kabuğunu dövüp kattıktan sonra içmelidir. Ayrıca bu konuda gülbeşeker ve damla sakızı oldukça yararlıdır. Kusan kişinin gözleri zayıf ise gözlerini bağlamalı ve kustuktan sonra yüzünü ve gözünü soğuk, ağzını ise ılık su ile yıkamalıdır.
Göğsü dar, boynu uzun ve hançeresi dışarıya çıkık olan kişiler ve göğüs bölgesinde herhangi bir hastalık ve ağrı olan kişiler için kusmak iyi değildir. Fazla şişman ve aklı zayıf olan kişiler içinse kusmaktan ziyade müshil içmek daha uygundur.
Unutulmaması Gerekenler
– Her fazlalığın bedenden atılması için uygun bir zaman ve ayrı bir usul vardır. Vücutta rahatsızlık veren fazla maddenin ne olduğu bilinirse onu atmak gerekir. Bedenden fazlalıkların atılması sırasında aşırıya kaçılırsa bedenin ihtiyacı da uzaklaştırılmış olur ki bu bedene kahretmektir.
– Bedenden atılacak maddeler iyice hazma karışmadan atılmaya kalkışılmamalıdır.
– Kusmanın sağlıklı yaşam için pek çok faydaları olduğu söylenir. Ayrıca birçok hastalığın başlangıcında da kusmak yarar sağlar.
– Kusmak mideyi temizler, iştahı yerine getirir. Çok yemek yemek gibi arzuları giderir, karaciğer hastalıkları ve sarılık hastalığına fayda eder.
– Kusmak zamanında ve ölçülü yapılırsa kulak sağırlığına, kulak uğultusuna ve ağır duymaya faydalıdır. Baş ağrısında faydalıdır, gözün görüşünü de arttırır.
— Göğsü dar, boynu uzun ve hançeresi dışarıya çıkık olan kişiler kusmayı denememelidir. Ayrıca göğüs bölgesinde herhangi bir hastalık ve ağrı olan kimse için de kusmak iyi değildir. Fazla şişman ve dimağı da zayıf olan kişiler içinse kusmaktan ziyade müshil içmek daha uygundur.
İlginizi çekebilir: Alternatif bitkisel sütlerin popülerliği giderek artıyor
dereotu tohumu nerede bulunur acaba
Aktarlardan bulabilirsin
Kafanısı skyrım. kusmanın faydasına inanan, Hobbitlerin yaşadığınada inansın